Grupp: Huvudforum

North Chemical

0
Ogilla!
1
Gilla!
2013-12-02 13:20:53

Folks! Nu har jag på riktigt satt mig in i North Chemical & det jag fått fram av mina anteckningar är följande.

- Fick precis en ny order om 35 MSEK från en stor svensk distributör..

- Avanza kör emissionen vilket också känns bra: https://www.avanza.se/.../cf/2013/north-chemical/index.html

Ett lönsamt bolag som känns ännu mer prisvärt (endast 60 MSEK i värdering) med den nya ordern. Vid sidan av huvudägaren Stig Norberg finns två intressanta ägare, superinvesteraren Staffan Persson från bl.a. Orc och Eniro samt Peter Ragnarsson, LMK och fd Axis. Kan bolaget spotta ut några liknande orders framöver kan det bli riktigt kul. Hårdare miljökrav som bolaget redan anpassat sig till och konsolideringsmöjligheten tror jag bidrar till tillväxt på sikt. Intressant är också kundstocken med bl.a. Volvo och Tvättlina...

Kort info om caset

North Chemical AB (publ) genomför en notering av aktien på First North och samtidigt en nyemission om 30 MSEK. Tillskottet av kapital ska främst användas för att driva en förvärvs- och konsolideringsstrategi för att kapitalisera på marknadsläget och ta en ledande position inom den kemtekniska branschen.

North Chemical är en svensk koncern som tillverkar tvätt och rengöringsprodukter för hem och industri. Ett ökat miljöfokus inom branschen med krav på miljömärkta och certifierade produkter kommer påverka mindre aktörer. North Chemical ligger i framkant vad gäller miljöfokus och hållbarhet inom branschen. Som en stabil aktör med verksamhet i de nordiska länderna och distributionsavtal med leverantörer i Österrike, Polen, Tjeckien och Belgien och levererar man produkter till bland andra Statoil, Wallenius Marine, TT Line, Tvättlina, Volvo, Toolskedjan m.fl. har North Chemical en utmärkt möjlighet att vara det bolag som driver en konsolidering genom förvärv och organisk tillväxt för att befästa en marknadsledande position.

North Chemicals dotterbolag, Aktiv Kemi AB, tecknade per den 29 november 2013, en förlängning av nuvarande avtal med en stor svensk distributör av hygien- och rengöringsprodukter. Avtalets värde förväntas uppgå till cirka 35 MSEK fördelat över tre år.

Videopresentation: http://vimeo.com/79282251

6-sidig teaser: http://www.northchemical.se/?page_id=460

Prospekt: http://www.northchemical.se/?page_id=335

Anmälningssedel: http://www.northchemical.se/?page_id=468

North Chemical AB / Avanza Bank

Någon annan som har tankar eller funderingar kring bolaget?

0
Ogilla!
15
Gilla!
2013-12-02 14:15:51
0
Ogilla!
19
Gilla!
2013-12-02 14:21:21

Fallande resultat och omsättning, nej tack.

Upp till toppen
Kommentera

 

Tjäna mer pengar på dina aktieaffärer

Bli medlem på Aktieguiden gratis på 30 sekunder.

Som medlem på Aktieguiden kan du:

  • Läsa träffsäkra tips och analyser från duktiga traders
  • Ställa frågor till och chatta med aktieproffs
  • Få gratis tillgång till en över miljon inlägg aktiehandel
  • Skapa egna privata forumgrupper

För att få delta i diskussionerna på Aktieguiden krävs att du verifierar ditt mobilnummer. Läs gärna mer om varför verifiering behövs.

 

Redan medlem? Klicka här för att logga in.